Έξυπνες ιδέες για ψάρεμα


Βελτίωσε την απόδοσή σου!

Αν είσαι αρχάριος, θα βρεις ιδιαίτερα χρήσιμες τις συμβουλές αυτές...
Αν πάλι είσαι ψαράς ετών, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις όλα τα μυστικά του χόμπι σου; Όπως και να ’χει, να κάποιες πρακτικές λύσεις που θα απλοποιήσουν τη διαδικασία και θα σε ξελασπώσουν από αναποδιές…


Πώς να αποθηκεύεις έξυπνα το δόλωμά σου

Σε ένα κουτάκι από καραμέλες tic-tac! Χωράει καμιά τριανταριά σκουλήκια, το άνοιγμά του είναι πανεύκολο κι εσύ απλώς τινάζεις ένα δόλωμα έξω τη φορά. Είναι πραγματικά πολύ πρακτικό και θα σου λύσει τα χέρια. Μέχρι και στην τσέπη σου μπορείς να το βάλεις…








Πώς να φτιάξεις μια φορητή άγκυρα

Μια άγκυρα δηλαδή που θα μπορείς να τη βάζεις στο σακίδιό σου για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα διχτάκι μπασκέτας. Δέσε τη μια του άκρη καλά με ένα σχοινί. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την άγκυρα, γέμισε το διχτάκι με μερικές μεγάλες πέτρες και δέσε την άλλη του άκρη με μια τριχιά κάμποσων μέτρων. Και η άγκυρα είναι έτοιμη!


Πώς να μη χάνεις τα γυαλιά σου στη θάλασσα

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα γυαλιά του ψαρά καταλήγουν ως διά μαγείας στο νερό, για να τα δεις αμέσως μετά να βυθίζονται για πάντα στον βυθό… Για να περιορίσεις τον κίνδυνο να τα χάσεις, κάν’ τα να επιπλέουν! Πάρε έναν φελλό από μπουκάλι κρασιού και άνοιξέ του δύο τρύπες. Πέρνα το κορδόνι των γυαλιών μέσα από τις τρύπες και είσαι έτοιμος! Βάψε επιπλέον τον φελλό σε ένα χτυπητό χρώμα, ώστε αν πέσουν τα γυαλιά σου στη θάλασσα όχι μόνο θα επιπλέουν μια χαρά, αλλά θα είναι και τελείως ορατά.

Πού αποθηκεύεις το έξτρα αγκίστρι σου

Ένας απλός και ασφαλής τρόπος να πάρεις μαζί σου ένα επιπλέον αγκίστρι και λίγες οργιές πετονιάς είναι να τα συσκευάσεις μέσα σε ένα σπιρτόκουτο. Έτσι δεν θα ξεμείνεις ποτέ από αγκίστρι ή… από σπίρτα! Πέρνα την άκρη του αγκιστριού πίσω από τα σπίρτα και τύλιξέ τα με μερικές οργιές πετονιάς. Στον τελευταίο γύρο, ανασήκωσε ένα σπίρτο και ασφάλισε την άκρη της πετονιάς πίσω του. Αν ξεμείνεις από αγκίστρι, θα το βρεις ιδιαίτερα χρήσιμο.




Βρες εύκολα τα βαρίδιά σου

Για να μην τα χάνεις συνεχώς και αναζητείς απέλπιδα πού τα έχεις βάλει, αποθήκευσέ τα στο χαρτόκουτο των αυγών! Οι αυγουλοθήκες είναι ιδανικές για το μέγεθος των βαριδιών, ενώ με το καπάκι κλειστό είσαι σίγουρος ότι θα παραμείνουν στη θέση τους. Και πάντα θα ξέρεις πού τα έχεις∙ πώς να μπερδέψεις άλλωστε μια αυγουλοθήκη!






Πώς να μην ξανασκάψεις για δόλωμα

Αποθήκευσε τα σκουλήκια που ξέθαψες μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο με χώμα. Αφαίρεσε ωστόσο τον πάτο του δοχείου και κλείσε το στόμιό του με ένα καπάκι. Έχεις έτσι έναν αποθηκευτικό χώρο για ζωντανό δόλωμα που ανοίγει και από τις δύο πλευρές, ώστε να μη χρειάζεται να σκάβεις στο κουτί για να βρεις το αναθεματισμένο σκουλήκι!

Φτιάξε ένα «εναλλακτικό» καμάκι

Μπορείς να μετατρέψεις εύκολα το παλιό σου μπαστούνι του γκολφ σε καμάκι! Πάρε ένα μεγάλο αγκίστρι και δέσ’ το στη βάση του με ένα κομμάτι σχοινί. Αφαίρεσε την κεφαλή του μπαστουνιού και πέρνα το σχοινί μέσα από το μπαστούνι, μέχρι να βγει από την άλλη άκρη της λαβής. Τράβα το σχοινί δυνατά, ώσπου το αγκίστρι να σφηνωθεί μέσα στο στέλεχος του μπαστουνιού. Ασφάλισέ το στη θέση του τυλίγοντας με κολλητική ταινία τη λαβή. Το καμάκι είναι στα χέρια σου!

Οργάνωσε τα αγκίστρια σου

Αν βαρέθηκες να ψάχνεις τα ανάκατα αγκίστρια σου για να βρεις το σωστό, τότε αυτή η λύση είναι για σένα: πέρνα ίδιου μεγέθους αγκίστρια σε μια παραμάνα για να μην ξεστρατίζουν ποτέ! Πολλά αγκίστρια χωράνε σε μια παραμάνα, έτσι είναι εύκολο να έχεις τα διάφορα είδη χωριστά και τακτοποιημένα.