Το πρωινό των ονείρων σου


Και ταυτόχρονα το πρωινό της επόμενης μέρας!

Δεν είναι άλλο από τα περίφημα και χιλιοτραγουδισμένα scrambled eggs.


Και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για την απαραίτητη πρωινή τόνωση. Ιδιαίτερα αν πέρασες ένα «εξουθενωτικό» βράδυ. Εσύ θα τα λατρέψεις∙ εκείνη θα συνεχίσει να έρχεται μόνο και μόνο για το επόμενο πρωί…
Αυγά και βούτυρο. Ο εκρηκτικός συνδυασμός για να φτιάξεις τα πλέον υπέροχα scrambled eggs. Από την άλλη, βέβαια, τα αυγά και το βούτυρο είναι τα βασικά συστατικά και για τραγικά scrambled eggs, σαν αυτά τα πλήρως ελαστικά και άγευστα που σου σερβίρουν πολύ συχνά στα εστιατόρια. Όλο το παιχνίδι κρίνεται από το πώς θα τους συμπεριφερθείς πάνω στο μάτι της κουζίνας. Μαγείρεψέ τα πολύ και θα τα δεις να στεγνώνουν, ενώ μαζί τους θα στραγγίξει και όλη η γεύση.
Αν όμως τα τηγανίσεις αργά και ελαφριά, σε χαμηλή θερμοκρασία, θα σε αποζημιώσουν με το παραπάνω για την υπομονή σου! Σπάσε τα αυγά κατευθείαν στο τηγάνι και, αντί να τα ανακατέψεις, σπρώξ’ τα απαλά με τη σπάτουλα. Το ασπράδι παραμένει άσπρο, ο κρόκος παίρνει ένα βαθύ κίτρινο. Λίγα λεπτά μετά, έχεις υπέροχα scrambled eggs, γευστικότατα και τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα… Είναι τόσο απλό και ναι, είναι τόσο γευστικά!
Τι χρειάζεσαι (για 2 άτομα)
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Bήμα 1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε χαμηλή φωτιά, λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Σπάσε τα αυγά κατευθείαν στο τηγάνι και άφησέ τα για περίπου μισό λεπτό. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μετά, με τη βοήθεια της σπάτουλας, σπάσε τους κρόκους. Κάθε τόσο, κούνησε απαλά τα αυγά μέσα στο τηγάνι. Μην το παρακάνεις όμως, πρέπει να διατηρήσεις το ασπράδι άσπρο και τον κρόκο κίτρινο! Και μην τους συμπεριφέρεσαι σαν την ομελέτα: δεν αφήνουμε το κάτω μέρος να ψηθεί, αλλά το αποσύρουμε από τη φωτιά όσο κρατάει ακόμα την υγρασία του. Αν θες να προσθέσεις τυρί ή άλλα καρυκεύματα, κάν’ το όσο τα αυγά δεν έχουν ακόμα σχηματοποιηθεί.
Βήμα 2. Τα scrambled eggs είναι έτοιμα όσο είναι ακόμα αφράτα, αλλά όχι υπερβολικά ρευστά∙ η αίσθηση του μισοψημένου είναι καλοδεχούμενη: 3 με 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αρκούν. Σερβίρισέ τα με μπέικον και ψημένο ψωμάκι. Κι αν είσαι σε περιπετειώδη διάθεση, συνόδευσέ τα ιδανικά με ένα Bloody Mary.