Φερνάντο Αλόνσο: Είναι θέμα χρόνου να στεφθεί ο Φέτελ πρωταθλητής

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν τρέφει αυταπάτες και γνωρίζει πως είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ και το φετινό πρωτάθλημα στη Formula 1. Ο ισπανός πιλότος της Ferrari εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την τέταρτη θέση του στη Σουζούκα.

«Ο αγώνας πήγε καλά, αν αναλογιστούμε ότι είχαμε κάποιους πολύ δυνατούς αντιπάλους μπροστά μας και τον Ραϊκόνεν πίσω μας. Η τέταρτη θέση είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά ήμασταν και τυχεροί επειδή η Mercedes αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Πήραμε αρκετούς βαθμούς για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, αλλά μας έλειπε η ταχύτητα για να διεκδικήσουμε μία θέση στο πόντιουμ», τόνισε.

«Ακόμη κι αν ο Φέτελ δεν τερματίσει σε όλους τους αγώνες που απομένουν, θα πρέπει εγώ να κερδίσω σε όλα τα εναπομείναντα Grand Prix. Είναι, επομένως, θέμα χρόνου να στεφθεί πρωταθλητής. Πλέον έχουμε διαφορετικούς στόχους», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε: «Μου είπαν ότι έχω πλέον τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της Formula 1. Αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ξέρω πως το σύστημα βαθμολόγησης άλλαξε, αλλά όταν κάποιος με περάσει κι εμένα κανείς δεν θα θυμάται αυτή την αλλαγή».