Γρανίτα από... πορτοκάλι

Έτσι παλεύεις την κάψα του καλοκαιριού!



Παγωμένη, δροσιστική, γλυκιά και καμιά σχέση με τις άλλες. Τις ετοιματζίδικες ντε...
Φτιάξε γρανίτα πορτοκάλι και δες τον κόσμο αλλιώς. Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που έρχεται ολοταχώς...


Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
8 πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού
4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Πώς τη φτιάχνεις


1. Ανακάτεψε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί καλά.
2. Πρόσθεσε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και την κουταλιά με τον χυμό λεμόνι.
3. Βάλε σε ένα άλλο μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος και πρόσθεσε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
4. Τοποθέτησε ένα μικρότερο μπολ μέσα σ' αυτό με το παγωμένο νερό. Πρόσθεσε το μείγμα της γρανίτας, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά.
5. Βάλε κατόπιν το μπολ στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και η γρανίτα είναι έτοιμη.