Φτιάξε τη νέα γενιά ψαράδων


Μετάδωσε την αγάπη σου για το ψάρεμα

 Ο  Καλός ψαράς ξεκινάει το ψάρεμα από μικρός.

Αν θες τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου να μάθουν καλά το ψάρεμα, δεν έχεις παρά να τα πάρεις από το χεράκι και να τους μάθεις σιγά-σιγά τα βασικά.Όσο πιο μικρά, τόσο πιο καλά


Όσο πιο μικρά ξεκινήσουν να ψαρεύουν, τόσο πιο πολύ θ' αγαπήσουν το ψάρεμα. Όταν πας τα παιδάκια σου ή τα ανιψάκια σου για ψάρεμα, εσύ δεν πρέπει να ψαρεύεις. Πρέπει να τους δείξεις και να τους βοηθήσεις. Δεν πρέπει να είσαι απασχολημένος με το δικό σου ψάρεμα, αλλά να αφοσιωθείς πλήρως σ’ αυτά και να φροντίζεις διαρκώς για την ασφάλειά τους.


Διάλεξε το σωστό μέρος


Διάλεξε ένα σημείο όπου γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά ψάρια. Δεν παίζει ρόλο το μέγεθος των ψαριών, αρκεί να πιάσουν μερικά. Τα περισσότερα παιδάκια δεν έχουν πολύ υπομονή, οπότε πρέπει το μέρος που θα διαλέξεις, πρέπει να έχει ψάρια. Για κάθε ψάρι που θα πιάσουν μην είσαι φειδωλός στους επαίνους. Βγάλε φωτογραφίες.

Το ψάρεμα δεν τελειώνει στη θάλασσα


Ζήτησε από τα παιδιά να σε βοηθήσουν στο καθάρισμα των ψαριών. Πρέπει να μάθουν τη σχέση μεταξύ του πιασίματος των ψαριών και του καθαρίσματος τους. Μάθε τα να συμμετέχουν και στο μαγείρεμα, άστα για παράδειγμα να αλευρώνουν τα ψάρια πριν το τηγάνισμα. Και φυσικά όταν θα φάτε τα ψαράκια μην είσαι τσιγκούνης στα κομπλιμέντα. Πες τους πολλά μπράβο για τα ψαράκια που έπιασαν.
Αν ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία, θα δεις ότι θ’ ανυπομονούν να ξαναπάνε για ψάρεμα. Με αυτούς τους απλούς τρόπους θα μεταφέρεις το πάθος σου για το ψάρεμα και θα δημιουργήσεις μελλοντικούς ψαράδες.