Μάγκα μου, εδώ κάνεις στάση!
Τον τιμάς δεόντως κάθε φορά, να τον φτιάχνεις ξέρεις;
Εντάξει, τι να πεις για την πιατάρα που ακούει στο ξακουστό όνομα «μπεκρή μεζέ»; Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον φτιάξεις σπίτι σου, μάλλον εύκολο είναι…
Τρέλανε λοιπόν τον ουρανίσκο σου με μπεκρή μεζέ και θα με θυμηθείς!
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
- 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
- 1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (κομμένο φέτες)
- 250 γραμ. γραβιέρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 2 πράσινες πιπεριές (χοντροκομμένες)
- 3 μικρές ξηρές και καυτερές κόκκινες πιπεριές (θρυμματισμένες)
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
Πώς τον φτιάχνεις