Μπεκρή μεζέ


Μάγκα μου, εδώ κάνεις στάση!

Τον τιμάς δεόντως κάθε φορά, να τον φτιάχνεις ξέρεις;
Εντάξει, τι να πεις για την πιατάρα που ακούει στο ξακουστό όνομα «μπεκρή μεζέ»; Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον φτιάξεις σπίτι σου, μάλλον εύκολο είναι…
Τρέλανε λοιπόν τον ουρανίσκο σου με μπεκρή μεζέ και θα με θυμηθείς!

Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)

  • 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο (κομμένο φέτες)
  • 250 γραμ. γραβιέρα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 πράσινες πιπεριές (χοντροκομμένες)
  • 3 μικρές ξηρές και καυτερές κόκκινες πιπεριές (θρυμματισμένες)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 3 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

 Πώς τον φτιάχνεις

1. Κόψε το μοσχάρι και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.
2. Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράσε τα κομμάτια του κρέατος σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
3. Αφού βγάλεις το κρέας από την κατσαρόλα, ρίξε τώρα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα μέχρι να «μαραθούν».
4. Ρίξε μετά τον πελτέ και τις ντομάτες και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθούν οι ντομάτες. Σβήνεις με κρασί.
5. Πρόσθεσε κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά και ένα ποτήρι νερό και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της βράσης, συμπλήρωσε με λίγο νερό.
6. Λίγο προτού ετοιμαστεί το φαΐ, πρόσθεσε τη γραβιέρα και άφησέ τη να λιώσει.
Άλλο πράμα σου λέω…