Δεν τρελαθήκαμε, είναι μούρλια!
Πράσινο τσάι με κόκκινο κρασί και τα μυαλά στα κάγκελα...
Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με τις ακόμα πιο ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού ξέρεις τι μας κάνουν ε; Το ελιξήριο της νεότητας!
Κι αν δεν δουλέψει ως ελιξήριο, θα σου φτιάξει τουλάχιστον κεφάλι...
Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
- 500 ml κόκκινο κρασί (ημίγλυκο)
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Πώς το φτιάχνεις
1. Ζέστανε το κρασί σε μια κατσαρόλα, χωρίς όμως να βράσει.
2. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράσε το λίτρο νερό και πρόσθεσε τα 4 φακελάκια πράσινου τσαγιού. Άφησέ τα για 2-3 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
4. Άδειασε το τσάι στην κατσαρόλα με το κρασί και άφησε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση.
5. Σερβίρεις με μερικά κομματάκια αμυγδάλου και τη φλούδα λεμονιού. Αν θέλεις βέβαια μπορείς και να το σουρώσεις.
Το πίνεις κατά βάση σκέτο, μπορείς ωστόσο να βάλεις και λίγη μαύρη ζάχαρη.