Επαναστατικά γυαλιά

Το Internet μπροστά στα μάτια μας (Video) Η Google παρουσίασε ένα ζευγάρι γυαλιά που συνδέονται με το διαδίκτυο.


H Google ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο της Google+ φωτογραφίες και βίντεο των πολυαναμενόμεων γυαλιών που σχεδιάζουν οι τεχνικοί της. Η ιδέα έχει λάβει την ονομασία «Project Glass» και στόχος είναι η δημιουργία ενός ζευγαριού γυαλιών που θα επιτρέπουν σε αυτόν που τα φορά να συνδέεται με το Internet χωρίς να περιορίζεται η ορατότητα του. Θα μπορεί δηλαδή να διαβάζει τα e-mail του, να βλέπει βίντεο ή να σερφάρει στο Διαδίκτυο ενώ κάθεται στον καναπέ και παρακολουθεί τηλεόραση, ενώ περπατά ή ακόμη και όταν οδηγάει.
Τα web-γυαλιά
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο γίγαντας του κυβερνοχώρου δείχνουν ένα ζευγάρι γυαλιών με κομψό, εργονομικό σκελετό. Αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και στοιχεία για τα γυαλιά, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αποτελούνται από ημιδιαφανείς φακούς-οθόνες που έχουν προσαρμοσμένες επάνω τους μικροσκοπικές κάμερες.
Στο βίντεο που ανήρτησε η Google γίνεται σαφές ότι τα γυαλιά δέχονται φωνητικές εντολές από τον κάτοχό τους (ο οποίος θα έχει πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρείας όπως το μετεωρολογικό δελτίο και οι χάρτες) γεγονός το οποίο θα τον βοηθά πολύ όταν βρίσκεται εν κινήσει. Επίσης τα γυαλιά επιτρέπουν στον χρήστη τους να τραβάει φωτογραφίες και να πραγματοποιεί ή να δέχεται βιντεοκλήσεις.
Τι δεν γνωρίζουμε
Ερωτηματικό αποτελεί αν τα γυαλιά συνοδεύονται από ακουστικά ή έχουν ενσωματωμένο κάποιο άλλο σύστημα που θα επιτρέπει στον κάτοχό τους να ακούει μουσική. Επίσης η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και ποια θα είναι η τιμή τους. Τα στελέχη της Google δηλώνουν ότι τα γυαλιά βρίσκονται ακόμη σε φάση ανάπτυξης και ότι ζητούν τη γνώμη, τις απόψεις και τις προτάσεις του κοινού. «Δημοσιεύουμε αυτές τις πληροφορίες επειδή θέλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση γύρω από τα γυαλιά και να δεχτούμε τις πολύτιμες απόψεις σας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Google X, του ερευνητικού τομέα της εταιρείας στα εργαστήρια του οποίου αναπτύσσονται αυτά τα γυαλιά.