Απαραίτητο συνοδευτικό της Κυριακής!
Με το αρνάκι να σιγοψήνεται στη σούβλα, ετοιμάζεις και τη λιχουδιά αυτή και κλέβεις τις εντυπώσεις...
Έχεις που έχεις πάρει το αρνί, τη γλώσσα του μπορείς να την κάνεις νοστιμιά ξεχωριστή! Μιλάμε για ουζομεζέ λαχταριστό...
Τι θα χρειαστείς (για 2 άτομα)
- 1/2 κούπα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πώς τη φτιάχνεις1. Πλένεις τη γλώσσα καλά, τη στεγνώνεις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την αλατοπιπερώνεις.
2. Ρίχνεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και περιμένεις να ζεσταθεί καλά. Βάζεις κατόπιν τη γλώσσα μέσα, με την πέτσα προς τα κάτω.
3. Την αφήνεις να τηγανιστεί, χωρίς να τη γυρίσεις, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά.
4. Γυρίζεις τη γλώσσα και την τηγανίζεις για 4 λεπτά ακόμη (η σάρκα θα πρέπει να ασπρίσει και να μπορεί να χωριστεί εύκολα από το κόκκαλο).
5. Περιχύνεις τη γλώσσα με τον χυμό του λεμονιού και την πασπαλίζεις με τον μαϊντανό.
6. Βγάζεις τη γλώσσα από το τηγάνι προσεκτικά (με μια σπάτουλα) και τη μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
Πανέτοιμη! Ουζάκι έβαλες στα ποτήρια;